Rusia se apropie de semnarea unui contract cu Turcia cu privire la livrarea unor sisteme de aparare antiaeriana de ultima generatie de tip S-400, a anuntat sambata conglomeratul de stat Rostec, relateaza AFP.

”Moscova si Ankara aproape au terminat negocierile cu privire la detaliile tehnice ale contractului referitor la S-400”, a declarat CEO-ul Rostec Serghei Cermezov, citat intr-un comunicat, potrivit News.ro.

Ministrii finantelor celor doua tari discuta de-acum ”posibilitatea furnizarii catre Ankara a unui imprumut in vederea achizitionarii” sistemor S-400, potrivit aceleiasi surse.

Cermezov a refuzat sa ofere detalii suplimentare despre aceasta livrare ”atat timp cat contractul nu este semnat”.

Aceasta vanzare de sisteme de aparare antiaeriene ruse ultimul racnet catre o tara membra NATO va simboliza o noua etapa in spectaculoasa reconciliere dintre Moscova si Ankara, care au traversat, timp de un an, o grava criza.

Citeste si:
Avioane ruse folosesc nave NATO din Marea Neagra in scenarii de lupta
Avioane ruse de lupta...

Presedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri ridicarea majoritatii sanctiunilor impuse de Moscova Ankarei dupa distrugerea de catre aviatia turca a unui bombardier rus in spatiul aerian, la frontiera turco-siriana, in 2015.

In urma acestui incident, Rusia a instalat sisteme de tip S-400 pentru ca sa-si protejeze avioanele in Siria, unde este implicata intr-o campanie in sustinerea fortelor lui Bashar al-Assad.

Sursa foto: Evgeny Sribnyjj / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
NATO trimite sisteme antiaeriene in Turcia