Sapte persoane au fost ucise si 48 au fost ranite dupa ce un microbuz de culoare alba a lovit mai multi pieton in apropierea statiei London Bridge, iar apoi trei barbati au coborat din masina injunghiind mai multe persoane in zona Borough Market. Politia londoneza a anuntat ca trei barbati suspecti au fost impuscati mortal.

Numarul ranitilor care au necesitat spitalizare in urma atacului de la Londra a crescut la 48, anunta Serviciul de ambulanta, care mentioneaza ca echipele de medici au ajuns la locul incidentului la sase minute de la apelul care anunta ca sunt persoane care au nevoie de ingrjiri medicale, informeaza News.ro.

Ranitii au fost transportati la cinci spitale din Londra, iar mai multe persoane cu rani usoare au primit ingrijiri la fata locului.

Unii dintre ranitii in atacurile de la Londra se afla in stare ”critica”, a anuntat duminica primarul capitalei britanice Sadiq Khan, relateaza The Associated Press si The Guardian.

Potrivit The Guardian, Khan s-a declarat ”coplesit si furios ca acesti teroristi au vizat in mod deliberat londonezi nevinovati”.

”Nu poate exista o justificare” a acestor atacuri, a spus el.

Peste 80 de medici au fost implicati in interventie, echipaje ale ambulantei si specialisti ai Serviciului de ambulanta aeriana.

"Incidentul a fost declarat ca fiind unul major si am colaborat cu celelalte servicii de urgenta", mai anunta Serviciul de ambulanta.

Mai multe strazi din jurul London Bridge ramaneau inchise duminica, iar unii angajati ai spitalelor nu puteau sa ajunga la serviciu, relateaza BBC News.

Duminica dimineata erau inchise in continuare London Bridge, Southwark Bridge, Borough High Street, Southwark Street, Lower Thames Street, King William Street, Gracechurch Street si Canon Street.

Statia London Bridge urmeaza sa ramana inchisa duminica toata ziua, iar statia Borough Tube era de asemenea inchisa.

Potrivit lui Cherry Wilson de la BBC, care se afla la locul atacului, personal de la spitale si lucratori de la caile ferate depuneau eforturi sa ajunga la serviciu din cauza cordoanelor politiei.

Sursa foto: Photographee.eu/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri