Compania australiana de aeronautica Quantas a anuntat duminica faptul ca a comandat inca opt aeronave Airbus A380, in ciuda problemelor prin care trece grupul european de aviatie in ceea ce priveste constructia avionului gigant de transport de pasageri, conform NewsIn.
"Decizia noastra de a suplimenta comanda a fost luata dupa o analiza indelungata a problemelor grupului Airbus", a explicat directorul general al Quantas, Geoff Dixon intr-un comunicat. "Suntem convinsi ca problemele sunt limitate la sectorul de productie, putand fi remediate, nefiind probleme tehnice ale modelului A380", a adaugat acesta, grupul pe care il conduce facand deja o comanda de 12 modele A380.

Aceste 20 de aeronave vor fi livrate companiei australiene intre august 2008 si 2015.

"Am negociat un contract global interesant in ceea ce priveste comanda suplimentara de opt aeronave", a precizat Dixon. Aceasta comanda globala mai include "patru modele A330-200 care ar suplimenta capacitatile Quantas in cazul in care vor avea loc intarzieri in ceea ce priveste livrarea modelelor gigant A380", a continuat directorul executiv al Quantas.

Conform companiei australiene, acest contract semnat cu Airbus contine o clauza de protectie in cazul unor intarzieri de livrare a modelului A380, al carui pret de catalog este de aproximativ 290 de milioane de dolari.

Grupul european de aeronautica Airbus a anuntat la data de 19 octombrie ca noile intarzieri de livrare a modelelor A380 ar putea costa compania aproximativ 6,3 miliarde de dolari intre 2006 si 2010.

Programul de constructie al modelului de avion de transport gigant va deveni profitabil abia dupa vanzarea a 420 de aparate, fata de cifra estimata precedent de 270 de aparate.

Modelul A380 va fi cel mai mare aeronava de linie din istoria aviatiei odata cu intorducerea sa pe circuitele comerciale, la sfarsitul anului 2007.

Versiunea initiala a modelului va putea transporta 555 de calatori, daca se opteaza pentru transportul divizat in clase, sau 840 de persoane daca se prefera curse tip charter.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri