Comisia Europeana a acordat Moldovei un ajutor de 1,2 milioane de euro (1,5 milioane de dolari) in cadrul Programului privind Siguranta Alimentatiei menit a reduce saracia din tara, a declarat luni delegatia Comisiei Europene prezenta in Moldova
"Principalul obiectiv al Programului privind Siguranta Alimentatiei pentru anul 2006 vizeaza eliminarea saraciei cronice si concentrarea pe nevoile paturii celei mai defavorizate a populatiei", a precizat Comisia intr-un comunicat.
Aceasta suma de bani va contribui si la dezvoltarea durabila a agriculturii, un sector care este considerat a fi baza economiei Moldovei", a continuat comunicatul, informeaza NewsIn.

Comisia Europeana va acorda in total 9,2 milioane de euro, conform Programului privind Siguranta Alimentatiei, statelor ex-sovietice in cursul anului 2006. in ultimii cinci ani, acest program a asigurat ajutoare de peste 24,5 milioane de euro Moldovei. Moldova, stat ex-sovietic plasat intre Romania si Ucraina, este in continuare unul dintre cele mai sarace state din Europa.Aproximativ 72% din populatia Moldovei traiesc sub nivelul saraciei, dupa cum arata informatiile prezentate de oficiul national de statistica al Moldovei. Aproximativ 84% din populatia activa a Moldovei este implicata in agricultura, castigand lunar sub 60 de euro.

Moldova este primul stat al Comunitatii Statelor Independente care a semnat un plan de lucru cu Uniunea Europeana. Acest plan, semnat in luna februarie, face parte din politica de vecinatate a UE si are drept obiectiv implementarea unor reforme politice, economice si sociale in Moldova, la standarde europene. Acest plan presupune si cooperare bilaterala pentru implementarea unor proiecte in diferite zone. Fermele genereaza aproximativ 19% din produsul intern brut al Modovei, iar produsele agricole reprezinta 59% din exporturile tarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri