Banca germana, Commerzbank, ar putea achizitiona o participatiune din grupul european de aeronautica si aparare EADS, a anuntat un purtator de cuvant al bancii.

"Am fi preferat o solutie industriala. Dar nu vom respinge alte solutii daca acestea ar putea fi benefice pentru activitatea noastra", a precizat acesta.
Grupul producator de automobile DaimlerChrysler, unul din principalii actionari ai EADS, doreste sa isi reduca participatiune de la 22,5% pana la 15%.
Guvernul german se afla in cautarea unei solutii pentru ca aceasta cesiune sa nu pericliteze echilibrul franco-german in cadrul grupului european de aeronautica, informeaza NewsIn.

Statul francez detine in mod direct 15% din EADS, iar grupul francez Legardere detine o participatiune de 7,5%. Din actionariatul grupului EADS mai face parte, de cateva saptamani, si banca publica rusa Vnechtorgbank, care detine putin peste 5% din compania europeana. EADS si DaimlerChrysler nu au dorit sa comenteze aceasta declaratie iar un purtator de cuvant al guvernului a asigurat ca negocierile nu sunt terminate.