Politia finlandeza a arestat cinci persoane in cursul noptii de vineri spre sambata, intr-un apartament din Turku, in cadrul anchetei privind atacul cu cutitul, soldat cu doi morti, de vineri, relateaza AFP.

Politia a impuscat si ranit vineri un barbat inarmat cu un cutit, arestandu-l la cateva minute dupa ce acesta a injunghiat mai multe persoane din piata Turku. Sambata, politia a anuntat ca numarul ranitilor este de opt, dupa ce initial se vorbise de sase, potrivit News.ro. “A fost un raid si acum avem sase suspecti in custodie - suspectul principal si alti cinci”, a declarat detectivul Markus Laine, de la Biroul National de Investigatii.

“Anchetam rolul acestor alte cinci persoane, insa nu suntem siguri deocamdata daca au avut ceva de-a face (cu atacul – n.r.) (…). Ii vom interoga, dupa aceea va vom putea spune mai multe. Dar au fost in contact cu suspectul principal”, a explicat Laine. Politia nu a confirmat identitatea suspectului, dar Laine a declarat ca anchetatorii sunt “destul de siguri” ca stiu cine a fost.

Deocamdata, autoritatile l-au descris drept un “tanar de origine straina”, dar nu au oferit alte detalii, cu exceptia faptului ca politistii colaboreaza cu Serviciul Finlandez de Imigratie. Suspectul este tratat in spital, la terapie intensiva, pentru o rana de glont la coapsa.

Motivul atacului nu este cunoscut inca, insa politia a refzat sa confirme ca a fost de origine terorista. “Nu l-am interogat inca pe suspectul principal, din cauza starii sale medicale”, a spus Laine. Presa finlandeza scrie ca fortele de ordine cred ca suspectul si-a ales victimele la intamplare, insa Laine nu a confirmat acest lucru. Potrivit politiei, suspectul a actionat, probabil, singur, dar cauta si eventuali complici.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri