Producatorul de tigarete Philip Morris crede in stabilizarea cotei sale de piata, in Cehia, dupa scaderea din primele sase luni ale anului, a declarat directorul executiv al filialei cehe, Anja Fiedler.
Filiala ceha a companiei Philip Morris a suferit o scadere a cotei sale de piata, de la 69%, la 62,8%, in primele sase luni ale anului 2006, fapt care a cauzat ingrijorarea investitorilor cu privire la previziunile de viitor ale companiei. Cotatia actiunilor companiei, care este controlata de Altria Group Inc, a scazut, miercuri, cu 0,81%, la 11,581 de coroane.

Fiedler a declarat ca stabilizarea cotei de piata este un element pozitiv pentru companie. "Cota noastra de piata s-a stabilizat, la aproximativ 62,8%, si cred ca acest lucru este foarte pozitiv", a declarat reprezentanta companiei. "Avem semne care indica faptul ca aceasta tendinta va continua", a adaugat Fiedler, conform NewsIn. Cota de piata a companiei Philip Morris este amenintata, in Cehia, de marcile straine mai ieftine, a caror popularitate este in crestere, dupa scumpirea tigarilor, din cauza cresterii accizelor.

Competitia acerba a determinat compania Philip Morris sa nu majoreze pretul tigarilor, fapt care a influentat rezultatele obtinute de companie in prima jumatate a anului si a condus, in luna august, la cea mai slaba cotatie a actiunilor companiei, din ultimii patru ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri