Filiala ceha a companiei Philip Morris a suferit o scadere a cotei sale de piata, de la 69%, la 62,8%, in primele sase luni ale anului 2006, fapt care a cauzat ingrijorarea investitorilor cu privire la previziunile de viitor ale companiei. Cotatia actiunilor companiei, care este controlata de Altria Group Inc, a scazut, miercuri, cu 0,81%, la 11,581 de coroane.

Fiedler a declarat ca stabilizarea cotei de piata este un element pozitiv pentru companie. "Cota noastra de piata s-a stabilizat, la aproximativ 62,8%, si cred ca acest lucru este foarte pozitiv", a declarat reprezentanta companiei. "Avem semne care indica faptul ca aceasta tendinta va continua", a adaugat Fiedler, conform NewsIn. Cota de piata a companiei Philip Morris este amenintata, in Cehia, de marcile straine mai ieftine, a caror popularitate este in crestere, dupa scumpirea tigarilor, din cauza cresterii accizelor.

Competitia acerba a determinat compania Philip Morris sa nu majoreze pretul tigarilor, fapt care a influentat rezultatele obtinute de companie in prima jumatate a anului si a condus, in luna august, la cea mai slaba cotatie a actiunilor companiei, din ultimii patru ani.