Numarul mare de imigranti din Europa de Est afecteaza activitatea Bancii Angliei, deoarece, neputand sa aprecieze corect polulatia Marii Britanii, banca nu poate lua, cu precizie, masurile pentru piata muncii sau pentru a combate presiunile inflationiste, a declarat guvernatorul bancii, Mervyn King.
Potrivit ziarului The Times, King a declarat ca dificultatea cu care se apreciaza numarul de imigranti din Marea Britanie si metodele gresite, folosite la recensamantul din 2001, diminueaza capacitatea Bancii Angliei de a controla economia, informeaza NewsIn.

King a declarat, in fata Comitetului pentru probleme economice al Camerei Lorzilor, ca datele exacte referitoare la numarul populatiei sunt esentiale pentru activitatea Bancii Angliei, din moment ce specialistii acestei institutii trebuie sa cunoasca exact dimensiunile, la un moment dat, ale fortie de munca, pentru a opera pe piata muncii sau pentru a combate inflatia. Guvernatorul a declarat ca problemele sunt provocate de miile de imigranti care au venit in Marea Britanie din statele proaspat aderate la UE, in ultimii doi ani.

Aceasta miscare a unei parti a populatiei est-europene a facut ca eforturile Oficiului National de statistica de a detecta schimbarile de populatie prin supravegherea internationala a pasagerilor sa fie insuficiente. "Trebuie sa-i stim atat pe cei care intra cat si pe cei care ies. Potrivit celor mai optimiste estimari ale ONS, cresterea populatiei cauzata de imigrari este de doua sau de trei ori mai mare decat cresterea naturala a populatiei, provenita din raportul nasterilor si al deceselor", a adaugat King, care a completat ca acest fenomen "s-a intensificat in ultimii doi sau trei ani".

"Nu stim ce populatie are Marea Britanie. Statisaticile ar putea fi eronate, deoarece raportul intre diferite grupuri de muncitori, tineri sau batrani, imigranti sau rezidenti, s-a schimbat in ultimii ani", a mai spus King.

Secretarul pentru probleme interne din Marea Britanie, John Reid, a impus, luna trecuta, restrictii pentru lucratorii din romania si din Bulgaria, care vor intra in vigoare de anul viitor, cand statele vor adera la UE. Potrivit acestei propuneri, doar aproximativ 20.000 de lucratori necalificati si 1.800 de muncitori calificati, din ambele state, vor primi permise de munca pe teritoriul britanic. Aceste masuri intervin dupa ce Londra a subestimat cu mult numarul muncitorilor est-europeni ce au venit in Marea Britanie dupa extinderea catre est a UE, iar guvernul condus de Tony Blair se afla sub presiunea publica in urma cresterii imigratiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri