Catalonia va avea in 2007 un buget de 29,7 mld. euro

Guvernul regional catalan care va fi format dupa alegerile legislative regionale anticipate de miercuri va trebui sa administreze un buget de 29,7 miliarde de euro, mai mare decat bugetul statelor Chile, Croatia sau Ucraina

Bugetul Cataloniei, una din regiunile cele mai prospere ale Spaniei, cu o populatie de sapte milioane de locuitori, este mult mai mare decat al statului Chile, care are o populatie cel putin dubla, scrie cotidianul catalan. Noul guvern care va fi ales in urma alegerilor de miercuri va trebui sa administreze un buget de 29,7 miliarde de euro in anul 2007, adauga cotidianul, care mai mentioneaza ca acest buget il depaseste si pe cel din Singapore, Ucraina sau Slovenia, conform NewsIn.

Peste 5,2 milioane de alegatori vor vota miercuri pentru a desemna cei 135 de reprezentanti ce vor forma parlamentul regional. Bugetul catalan, care in 2003 era de 18,6 miliarde de euro, a crescut pana la valoarea actuala de 29,7 miliarde de euro, a precizat cotidianul El Periodico, provine in masura de 53,8% din impozite platite de locuitorii acestei regiuni, statul contabilizand doar 22% din contributia la buget.

A doua regiune din Spania in ceea ce priveste populatia (fiind intrecuta doar de Andaluzia cu 7,4 milioane de locuitori), Catalonia se plaseaza sub media europeana in ceea ce priveste produsul intern brut pe cap de locuitor, ocupand locul patru dintre cele 17 comunitati autonome din Spania, dupa Madrid, tara Bascilor si Navarra.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri