Statele Unite sunt pregatite sa-si utilizeze capacitatile nucleare in cazul in care Coreea de Nord va continua sa le ameninte pe ele sau sa le ameninte aliatii, anunta Casa Alba.

In urma unui nou test nuclear efectuat de Phenian, presedintele american Donald Trump a discutat la telefon cu premierul japonez Shinzo Abe, scrie News.ro.

”Cei doi lideri au condamnat continuarea actiunilor de destabilizare si provocare ale Coreei de Nord, au confirmat angajamentele reciproce de nezdruncinat ale celor doua tari in domeniul Apararii si s-au angajat sa coopereze indeaproape”, anunta Casa Alba.

”Presedintele Trump a reafirmat angajamentul Statelor Unite de a ne apara patria, teritoriile si aliatii folosind intreaga gama a capacitatilor diplomatice, conventionale si nucleare de care dispunem”, afirma presedintia americana.

Cu doar cateva ore inainte, Statele Unite au avertizat Phenianul ca ar putea sa declanseze ”un raspuns militar masiv” in cazul in care le ameninta teritoriul si pe cel al aliatilor.

Citeste si:
Coreea de Nord il avertizeaza pe Trump, considerat instabil spiritual
Coreea de Nord il avertizeaza...

Acest avertisment a fost formulat de catre secretarul Apararii Jim Mattis, in urma unei reuniuni de urgenta, convocate de Trump, a consilierilor sai in domeniul securitatii nationale.

Scopul acestei reuniuni a fost sa anlizeze consecintele celui de-al saselea test nuclear nord-coreean.

Phenianul a anuntat ca a testat o bomba cu hidrogen - sau bomba H -, mult mai puternica decat bomba atomica - bomba A.

Citeste si:
Cum ar putea interveni SUA in Coreea de Nord
Pentagon: Singurul mod de a...

Sursa foto: WhiteHouse.gov

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Statele Unite: Vremea "rabdarii strategice a trecut"