Autoritatile spaniole, in conflict cu Deutsche Bank

Autoritatile spaniole insarcinate cu reglementarea pietei bursiere se pregatesc pentru a recomanda impunerea unor sanctiuni grupului german Deutsche Bank, acuzand banca germana de dezvaluirea unor informatii confidentiale despre actori din piata, scrie Wall Street Journal.

Conform acuzatiilor partii spaniole, Deutsche Bank ar fi oferit informatii confidentiale unor investitori inainte de a vinde actiunile pe care le detinea din compania spaniola de alimentatie EbroPuleva SA.

Cotidianul Wall Street Journal, citand surse apropiate de aceasta afacere, a precizat ca avocatii grupului bancar german contesta recomendarea facuta de autoritatile spaniole. Conform cotidianului de afaceri, autoritatile spaniole insarcinate cu reglementarea pietei bursiere nu au trimis inca partii germane o notificare oficiala si nici ministerului spaniol de finante, care trebuie sa aprobe aceasta propunere inainte de impunerea unor sanctiuni. Potrivit NewsIn, grupul german a refuzat sa comenteze aceste acuzatii sau sa ofere informatii suplimentare.

Autoritatile spaniole insarcinate cu reglementarea pietei bursiere ar putea impune grupului bancar german plata unei sume echivalente cu de cinci ori profitul brut obtinut de Deutsche Bank de pe urma vanzarii acestor actiuni, analizand si posibilitatea de a cere ca filiala londoneza a partii bancare germane sa nu mai poata efectua tranzactii in Spania, a precizat Wall Street Journal, citand surse apropiate de acest caz.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri