Principalul grup de telecomunicatii din Grecia, OTE, a anuntat joi ca a ales firmele Citigroup, Dresdner Kleinwort, JP Morgan si NBGI pentru a manageria lansarea unei emisiuni de obligatiuni de aproximativ doua miliarde de euro
Acest mandat vine pe fondul anuntului facut de OTE in cursul lunii trecute, prin care declara ca planuieste sa emita obligatiuni in valoare de maxim doua miliarde de euro (2,55 miliarde de dolari) pentru a refinanta achizitia companiei Germanos de catre subsidiara sa Cosmote.

Aceasta operatiune s-ar ridica la aproximativ 1,5 miliarde de dolari, jumatate reprezentand obligatiuni de curs fluctuant pe o perioada de trei ani iar cealalta jumatate fiind obligatini cu valoare fixa cu termen pana in luna mai a anului 2016, a precizat un comunicat oficial al grupului OTE. Aceasta emisiune de obligatiuni este menita a refinanta cumpararea firmei Cosmote si a aduna fonduri pentru "diverse obiective ale companiei", a adaugat comunicatul, citat de NewsIn.

Grupul Cosmote, care este detinut in masura de 67% de catre OTE va cumpara firma Germanos, aceasta firma reprezentand un punct de vanzare a produselor principalelor firme de telecomunicatii din Grecia.

Grupul elen OTE este liderul pietei de telecomunicatii din Grecia, unde detine si compania de telefonie mobila Cosmote prezenta si in Romania. De asemenea, grupul elen este actionar majoritar (54%) la operatorul de telefonie fixa roman Romtelecom.

Societatea comerciala Germanos Grecia este prezenta in Romania prin Germanos Romania si filiala sa, Sunlight Romania Filiala Bucuresti SRL. Cifra de afaceri Germanos Romania a crescut cu aproape 30% si a ajuns la 54,9 milioane de euro, insa profitul brut a scazut cu 3,2 milioane de euro, compania inregistrand o piedere de 900.000 de euro pentru primul semestru al 2006, conform datelor facute publice de companie.

Cosmote a preluat in luna mai 42% din actiunile Germanos, Romania fiind ultima tara in care operatorul mobil a primit avizul autoritatilor din domeniul concurential pentru aceasta achizitie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri