Moneda euro nu va mai rezista inca 15-20 de ani din cauza inabilitatii statelor membre ale Uniunii Europene de a respecta reglementarile ce guverneaza existenta monedei unice europene, a preconizat un important investitor american, Jim Rogers, conform NewsIn. "Din punctul meu de vedere moneda euro nu va supravietui", a prcizat acesta pentru Reuters intr-un interviu acordat la Seoul. "Nu cred ca moneda euro va rezista inca 15-20 de ani", a adaugat acesta.

Rogers, care este co-fondatorul grupului Quantum Fund impreuna cu George Soros, a numit moneda care este momentan folosita de 12 state europene o moneda "politica", nu una economica, acest lucru fiind principala cauza a viitoarei sale disparitii. "Majoritatea statelor membre UE nu respecta reglementarile tratatului de la Maastricht...toata lumea ori schimba regulile ori le ignora, sau profita de anumite scapari ale legii", a precizat acesta.

Rogers a dat drept exemplu anumite coordonate istorice care i-ar confirma teoria. "Nici o uniune monetara nu a supravietuit vreodata de-a lungul istoriei. Nici un pact de liber schimb nu a supravietuit de-a lungul istoriei".

Rogers si-a mentinut si parerea privind viitorul dolarului, precizand ca zilele dolarului ca si moneda preferata de state pentru rezerva monetara ar putea fi numarate. in schimb un potential inlocuitor pentru moneda americana ar putea fi yuanul, moneda Chinei, asta daca statul chinez isi va deschide si mai mult economia pe plan international.

Analistul american a mai precizat ca economia americana se indreapta spre o perioada de recesiune importanta, din cauza uriasei datorii acumulate in ultima perioada si a scaderii pietei imobiliare interne. Acesta a sfatuit investitorii sa isi indrepte atentia spre produsele agricole precum graul si bumbacul, care ar putea deveni investitii foarte profitabile in viitor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri