Britanicii consuma tot mai multa hranica organica

Vanzarile uriase de alimente organice din Marea Britanie vor continua sa creasca, cu aproape 70%, pana in 2010, sustinute de ingrijorarile legate de siguranta alimentara si de gustul mai bun al acestui tip de hrana, au declarat analistii de la Datamonitor.

Datamonitor estimeaza ca veniturile de pe piata britanica pentru hrana organica vor creste cu 69%, pana la aproximativ 2,7 miliarde de lire (5,16 miliarde de dolari), pana in 2010, in raport cu 1,6 miliarde de lire, suma obtinuta in 2005.

"Ingrijorarile legate de siguranta alimentara, de sanatate si de gustul mai bun al alimentelor sunt principalele motive pentru care oamenii cumpara mancare organica", a declarat analistul de la Datamonitor, Daniel Bone, informeaza NewsIn. Acesta a adaugat ca "in mod clar, ingrijorarile pentru mediu si etice influenteaza consumatorii, insa cumpararea de alimente organice nu este neaparat un act de altruism".

Datamonitor a mai informat ca un sondaj efectuat in Europa si SUA arata ca, in aceste regiuni, consumatorii considera ca alimentele proaspete sunt cea mai buna cale catre o dieta sanatoasa. Bona a mai afirmat ca hrana proaspata, neprocesata sau minimum procesata are potentialul de a ajunge viitoarea mare zona de consum alimentar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri