Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a comparat razboiul declaratiilor dintre Donald Trump si Kim-Jong-un cu disputa unor copii de gradinita, scrie News.ro.

Lavrov a apreciat ca este necesara o pauza pentru calmarea "mintilor infierbantate".

"Da, este inacceptabil sa privesti tacut aventurile militare ale Coreei de Nord, dar de asemenea este inacceptabil sa declansezi un razboi in Peninsula Coreeana", a declarat ministrul rus de Externe.

El a pledat pentru o solutie politica, apreciind-o drept o componenta importanta a masurilor Consiliului de Securitate ONU.

"Alaturi de China, vom continua sa sustinem o abordare rezonabila si nu una emotionala, precum aceea in care niste copii de gradinita incep sa se bata si nimeni nu-i poate opri", a subliniat Lavrov.

Citeste si:
Trump a aprobat eliminarea vizelor de calatorie pentru polonezi
Trump a aprobat eliminarea...

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a afirmat, la televiziunea de stat, ca declaratiile lui Donald Trump, pe care il numeste nebun, l-au convins ca a ales calea cea buna, pe care trebuie sa o urmeze pana la capat, si il ameninta pe presedintele SUA cu cele mai dure reactii, pentru a-l face sa plateasca scump, transmite BBC.

"Acum, ca Trump a negat existenta si ne-a insultat pe mine si tara mea in fata intregii lumi si a facut cea mai agresiva declaratie de razboi din istorie", Coreea de Nord va lua in calcul "contraactiuni extreme" pentru a-l face "sa plateasca scump" pentru discurs, a adaugat Kim-Jong-un.

Sursa foto: aisvector/Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Liderul Statului Islamic ar fi murit intr-un raid american in Siria