Sultanatul Oman, care nu este membru OPEC, nu va reduce productia sa de petrol, dupa ce cartelul a hotarat reducerea productiei sale de petrol la 1,2 milioane de barili pe zi, pentru a creste pretul petrolului, a declarat, duminca, ministrul petrolului si gazelor naturale din Oman, citat de NewsIn.
Oman are o productie de petrol sub 800 de mii de barili pe zi si este oricum in scadere, a declarat oficialul. "Anul acesta, deja productia noastra de petrol a scazut cu 10% pana la 12%, comparativ cu anul 2005. Prin urmare, nu vom reduce productia de petrol a tarii noastre", a declarat, la Abu Dhabi, ministrul petrolului si gazelor naturale din Oman, Mohammed ben Hamad ben Saf al-Romhi.

Ministrul a precizat ca tara sa nu este unul dintre marii producatori mondiali de petrol. "Oman nu este un mare producator de petrol, iar productia noastra de petrol scade uneori, din cauza unor probleme tehnice", a adaugat, cu ocazia celei de a 12-a Conferinte si Expozitii Internationale dedicate Petrolului de la Abu Dhabi, ministrul din Oman. Oficialul a mai mentionat faptul ca, atata timp cat pretul petrolului se situeaza intre 50 si 60 de dolari barilul, cotatia acestuia este acceptabila.

La aceasta conferinta participa aproximativ 250 de companii, provenite din 54 de tari. Conferinta a fost deschisa de catre ministrul afacerilor externe al Emiratelor Arabe Unite, seicul Abdallah ben Zayed al-Nahyane.

In cadrul unei alocutiuni tinute in deschiderea conferintei, ministrul petrolului din Emiratele Arabe Unite, stat membru OPEC, Mohammad al-Hamili, a declarat faptul ca Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol a hotarat reducerea productiei de petrol tocmai pentru a permite absorbtia surplusului de petrol de pe piata, ca sa se poata ajunge la un echilibru intre cerere si oferta.
"Aceasta conferinta se desfasoara in contextul in care piata petroliera se afla intr-o stare accentuata de instabilitate, care a cauzat scaderea pretului barilului de petrol sub 60 de dolari", a subliniat Hamili.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri