Grupul siderurgic Arcelor Mittal a anuntat numirea lui Lakshmi Mittal, sef al grupului Mittal, in functia de director general al Arcelor Mittal, in locul lui Roland Junck, compania anuntand si vanzari pentru al treilea trimestru al 2006 de 22,1 miliarde de dolari.

"Facem aceste schimbari pentru a clarifica ierarhia companiei", a declarat presedintele consiluilui de administratie al Arcelor Mittal, Joseph Kinsch, intr-un comunicat citat de NewsIn.

Nou-creata companie Arcelor Mittal, principalul grup siderurgic din lume, a anuntat luni vanzari pentru cel de-al treilea trimestru al anului curent de 22,1 miliarde de dolari, aceasta suma fiind conforma cu planul anual al companiei. Grupul a precizat ca nivelul castigurilor inainte de plata taxelor se ridica la 4,35 miliarde de dolari.

Un grup de sapte analisti au estimat pentru Reuters ca Arcelor Mittal va inregistra castiguri de 4,29 miliarde de dolari si vanzari de 23,07 miliarde de dolari.

Grupul Mittal Steel a preluat, la data de 26 iulie 2006, 90% din grupul siderurgic rival Arcelor, pentru care a platit 25 de miliarde de euro. Grupul Arcelor Mittal reprezinta cea mai mare companie siderurgica din lume, atat in ceea ce priveste castigurile, cat si productia, care se estimeaza ca va depasi 116 milioane de tone de otel pe an, de cel putin trei ori mai mult decat oricare alt concurent.

Compania detine 61 de uzine in 27 de tari, ofering slujbe unui numar de peste 320 de mii de persoane. In Romania, Mittal Steel detine combinatele de la Galati, Roman, Iasi si Hunedoara, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri