Gazprom ar putea prelua un pachet minoritar din actiunile RWE

Gigantul rusesc al gazelor, Gazprom, ar putea prelua o participatiune minoritara in cadrul numarului doi german al energiei, RWE, a relatat cotidianul economic german Handelsblatt.

Gazprom studiaza mai multe optiuni pentru preluarea unor furnizori de electricitate din Europa Occidentala, iar "RWE se afla in fruntea listei", mai relateaza cotidianul german, dupa cum informeaza NewsIn.

Obtinerea unei participatiuni majoritare ar fi dificila, din cauza structurii complicate a capitalului RWE. Handelsblatt evoca, pe de alta parte, posibilitatea unei participatiuni minoritare, in cadrul unui parteneriat strategic, care sa vizeze exploatare gazelor naturale sau a unor centrale electrice. Contactati de ziarul german, reprezentantii Gazprom si RWE au refuzat sa comenteze aceste informatii.

Gazprom incearca, in prezent, sa-si consolideze statutul in Europa de Vest, prin intermediul unor achizitii. Anumiti analisti nu exclud posibilitatea ca RWE sa devina, pe termen scurt, o tinta pentru achizitii, in cadrul perioadei de consolidare pe care o traverseaza sectorul energetic european.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri