Producatorul de avioane Airbus, filiala a grupului aeronautic si de aparare EADS, intentioneaza sa-si reduca numarul furnizorilor cu 80%, in cadrul planului de economisire al companiei, a relatat versiunea germana a Financial Times, informeaza NewsIn. Numarul furnizarilor ar trebui redus, potrivit acestui plam, de la aproape trei mii la aproximativ cinci sute. In paralel, numarul de furnizori din statele care practica preturi mici ar trebui sa creasca cu aproximativ 50%.

Potrivit cotidianului economic german, care citeaza surse din cadrul conducerii Airbus, compania urmareste sa-si reduca, pana in 2010, costurile administrative, cu aproximativ 900 de milioane de euro si pe cele de aprovizionare cu 350 de milioane de euro. Airbus urmareste si reducerea costurilor logistice. Compania detine direct si indirect, in prezent, aproape 80 de hangare si ar trebui sa reduca la maximum opt numarul acestor centre logistice, care urmeaza sa fie intretinute de furnizori.

EADS a anuntat, la inceputul lunii octombrie, un plan auster de economisire in cadrul Airbus, pentru reducerea, cu doua miliarde de euro, a costurilor companiei, pentru a compensa, astfel, dificultatile financiare legate de intarzierile in livrarea avioanelor gigant A380. De asemenea, compania urmareste sa reduca numarul de locuri de munca, insa nu a fixat inca modalitatea sau amploarea acestei masuri.