Compania Sniezka majoreaza participatiunea la 88% la filiala din Belarus

Compania poloneza Sniezka prezenta in Romania si in Ucraina, a majorat investitiile sale in Belarus, prin cumpararea unui pachet de actiuni de 37% la filiala sa din Belarus, Sniezka Belpol, ajungand sa detina un total de 88% din filiala din Belarus.

Compania poloneza Sniezka este unul dintre producatorii de vopseluri in expansiune pe piata est-europeana. Sniezka a investit in achizitia pachetului de actiuni de 37% la filala sa din Belarus suma de 460 de mii de zloti, ceea ce inseamna cresterea investitiilor sale totale in Belarus la aproximativ 700 de mii de zloti, informeaza NewsIn. Fabrica din Belarus, situata la Zhodzina, la aproximativ 50 de km de capitala Belarusului, Minsk, produce adezivi pentru piata locala. Compania declara ca detine o cota de piata de 10% pe piata de vopseluri si lacuri din Belarus.

Presedintele companiei, Piotr Mikrut, declara ca piata Europei Centrale si de Est ar reprezenta o investitie strategica pentru Sniezka. "Un obiectiv de investitii strategice pentru Sniezka il reprezinta piata tarilor din Europa Centrala si de Est", a declarat Mikrut.

Compania Sniezka are o prezenta semnificativa si pe piata ucraineana, unde detine doua unitati de productie in vestul Ucrainei si o cota de piata de aproximativ 15%.

Ambitiile companiei nu tintesc numai pietele celor doi vecini estici ai Poloniei. Conform declaratiilor presedintelui companiei, aceasta lucreaza in mod constant, in scopul cresterii volumului de vanzari in alte tari. Produsele companiei Sniezka sunt disponibile pe piata din Romania, din Moldova, Lituania, Letonia, Kazahstan, Ungaria si Slovacia.

In Romania, compania poloneza a infiintat, in luna august, o filiala denumita Sniezka Romania, la care Sniezka detine un pachet de actiuni de aproximativ 80%. Filiala din Romania se ocupa cu distributia produselor Sniezka pe piata romaneasca.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri