Jumatate din cei 1,3 miliarde de cetateni ai Chinei vor locui in orase, pana in 2010

Pana in 2010, aproximativ jumatate din populatia de 1,3 miliarde de persoane a Chinei va locui in orase, lucru ce ar putea genera probleme ecologice grave, epuizand resursele si generand discrepante financiare majore, au estimat oficialii chinezi, conform NewsIn.

China, care momentan consuma 40% din productia anuala de ciment si 30% din cea de otel, va avea nevoie de o cantitate "uriasa" de resurse, a precizat cotidianul China Daily, citandu-l pe ministrul adjunct al constructiilor, Qiu Baoxing. "China nu isi permite sa faca nici o greseala in ceea ce priveste politica sa de urbanism. Trebuie sa ia decizii foarte prudente, bazate pe experienta statelor occidentale", a precizat acesta.

Aproximativ 13 milioane de persoane din mediul rural se indreapta spre orase in fiecare an, aceasta migrare interna in masa punand presiuni enorme asupra infrastructurii urbane, a precizat directorul Centrului pentru Studii de Urbanism de la Universitatea din Fudan, Shan Wenhui, pentru cotidianul oficial chinez.

Responsabilii chinezi estimeaza ca valul de migratie interna a atins cifra de 150 de milioane de persoane, sau 11,5% din populatia Chinei, dublandu-se in ultimul deceniu deoarece populatia rurala prefera sa se indrepte spre orase, care beneficiaza din plin de cresterea economica substantiala a Chinei.

In afara consumului de resurse, urbanizarea aduce cu sine o serie de probleme, printre care largirea discrepantelor bugetare intre zonele rurale si cele urbane, probleme ecologice si presiuni puternice exercitate asupra retelelor de transport.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri