Mita a egalat bugetul in Rusia

Valoarea anuala a mitei date in Rusia se ridica la 240 de miliarde de dolari, nivel comparabil cu cel al bugetului national, a estimat, marti, Parchetul Rusiei, confirmand statutul Rusiei de una dintre cele mai corupte tari din lume.

Conform clasamentului publicat recent de ONG-ul Transparency International, Rusia este una dintre cele mai corupte tari din lume. "Mita atinge un asemenea nivel incat un functionar mediu corupt si-ar putea cumpara un apartament cu o suprafata de doua sute de metri patrati intr-un an", a mai declarat Buksman, fara, insa, sa faca precizari suplimentare.

"In perioada primelor opt luni din acest an, au fost deschise dosare pentru 28 de mii de cazuri de coruptie", a mai declarat Buksman potrivit NewsIn, fara a mentiona cate condamnari au fost pronuntate. Buksman s-a felicitat pentru numarul mare de anchete deschise impotriva unor inalti responsabili ai administratiei, in special ai celei regionale, dar a recunoscut, in acelasi timp ca majoritatea celor anchetati sunt responsabili mici.

Un singur caz de coruptie din o suta de mii este pedepsit in Rusia, conform unui studiu, publicat recent de fundatia Indem, specializata in cercetarea cazurilor de coruptie.

Conform datelor acestui studiu, in anul 2005, au fost pronuntate condamnari numai in 3.600 de procese deschise pentru cazuri de coruptie, dintr-un total de 39 de milioane de acte de coruptie. Fundatia Indem estimeaza faptul ca 7% din cifra de afaceri a intreprinderilor este destinata coruperii functionarilor publici.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri