Sapte presupusi membri ai Al Qaida au fost ucisi in noaptea de sambata spre duminica de o drona in sudul Yemenului, a anuntat un responsabil al serviciilor de securitate, citat de AFP.

Jihadistii presupusi se aflau la bordul a trei vehicule deplasandu-se din provincia Shabwa (sud) spre provincia Bayda (centru), a precizat acest responsabil. Ei au fost vizati de o "drona probabil americana in jurul miezului noptii si au fost toti ucisi", a adaugat acest responsabil, sub acoperirea anonimatului, scrie Agerpres.

Statele Unite sunt singurele care opereaza drone armate in Yemen si ele vizeaza regulat Al Qaida in Peninsula Arabica (AQPA), considerata de Washington ca cea mai periculoasa ramura a retelei extremiste. AQPA si-a consolidat influenta in Yemen pe fondul haosului provocat de razboiul civil in aceasta tara de peste doi ani intre rebelii siiti si fortele proguvernamentale sustinute de Arabia Saudita.

Gruparea jihadista Stat Islamic (SI) a profitat de asemenea de actuala instabilitate politica si de securitate comitand mai multe atentate in Yemen, unde peste 8.700 de persoane au fost ucise de la inceputul conflictului in 2015. Luna trecuta, zeci de membri prezumtivi ai acestei grupari jihadiste au fost ucisi in doua lovituri separate de drone in aceeasi provincie Bayda, potrivit serviciilor de securitate yemenite si armatei americane.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri