Cresterea numarului de slujbe permanente a atins in octombrie cele mai mari nivele inregistrate in ultimele 30 de luni, iar evolutia numarului de slujbe in regim temporar a atins cel mai scazut nivel din ultimele sase luni, a indicat miercuri un studiu, conform Reuters citata de NewsIn.

Inflatia salariala a ramas in continuare ridicata in ambele sectoare, acest lucru putand fi un motiv de ingrijorare pentru politicieni care au drept obiectiv mentinerea la un ritm constant a cresterii salariale chiar daca valoarea facturilor se afla in crestere si lipsa de mana de lucru calificata genereaza disproportii salariale.

Indexul KPMG privind ocuparea locurilor de munca cu regim permanent a crescut pana la nivelul de 59,3 in luna octombrie, de la valoarea de 56,8 inregistrata in septembrie. in ceea ce priveste indicele privind locurile de munca cu regim temporar, acesta a scazut in octombrie pana la 56,3 de la 56,9 inregistrat in septembrie, acest lucru marcand cel mai scazut ritm de crestere al acestuia in ultimele sase luni.

"Odata cu initierea unor proiecte de mari dimensiuni precum T5( noul terminal al aeroportului Heathrow) precum si construirea stadioanelor pentru olimpiada ce va avea loc la Londra in 2012, observam o tendinta ridicata privind recrutarea muncitorilor calificati", a precizat un analist al KPMG, Michael Carter. "Aceasta cerere va persista pentru o buna perioada de timp", a continuat acesta.

"Dezvoltarea pietei de retail va aduce cu sine o majorarea a cererii pentru angajati, in special pentru personalul angajat in regim temporar, ce reprezinta o resursa extrem de flexibila pe toata durata anului", a declarat directorul executiv al Confederatiei pentru Recrutare si Ocupare a Fortei de Munca, Marcia Roberts.

Indicii robusti in ceea ce priveste piata muncii au relevat un nivel constant al inflatiei salariale. Cresterile salariale in ceea ce priveste slujbele cu regim permanent au atins cota de 61,3 - cu putin sub nivelul atins in luna septembrie, de 61,4, care a reprezentat cea mai mare cota inregistrata in ultimii cinci ani si jumatate.

Inflatia salariala in sectorul slujbelor cu regim temporar a atins cel mai ridicat nivel inregistrat in ultimele 22 de luni, indicele atingand valoarea de 58,3 in luna octombrie, fata de nivelul de 57,4 pentru luna septembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri