Liderul Jobbik, principalul partid de opozitie din Ungaria, a denuntat vineri un 'atac politic' dupa ce formatiunea sa a primit o amenda record de 2,1 milioane de euro cu cateva luni inainte de alegerile legislative din Ungaria, relateaza AFP.

'Nu este vorba despre o chestiune financiara sau tehnica, este vorba despre un atac politic indreptat nu numai impotriva Jobbik, ci impotriva intregii democratii ungare', a declarat Gabor Vona, presedintele formatiunii de extrema dreapta, scrie Agerpres.

Curtea de Conturi a Ungariei (ASZ) a impus joi amenda, dupa ce a estimat ca Jobbik a strans peste un milion de euro din finantari 'ilegale' pentru o campanie cu postere care il vizeaza pe premierul Viktor Orban. In acest caz a fost deschisa si o ancheta penala.

Amenda, pe care Jobbik este obligata sa o achite pana la jumatatea lunii ianuarie, poate 'ruina' financiar partidul si poate pune in pericol participarea noastra la alegeri, a afirmat Gabor Vona. Alegerile legislative sunt prevazute pentru luna aprilie anul viitor.

Jobbik, care incearca sa-si 'spele' imaginea dupa ani de discursuri radicale, se prezinta drept principala forta de opozitie impotriva lui Orban in absenta unei stangi structurate. Viktor Orban doreste sa obtina cel de-al treilea mandat in fruntea guvernului ungar. Gabor Vona a anuntat lansarea unei subscriptii populare pentru a strange fondurile necesare platii amenzii.

Sursa foto: Samot / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri