ING anunta o scadere cu 16% a profiturilor pentru al treilea trimestru

Grupul olandez de servicii financiar ING Grup NV a anuntat joi o scadere de 16% a profitului obtinut in al treilea trimestru al anului curent, pana la 1,57 miliarde de euro, cotele mici ale dobanzilor afectand veniturile.

Profitul net inregistrat de grup a scazut pana la 1,57 de miliarde de euro (doua miliarde de dolari), fata de suma de 1,88 miliarde de euro obtinuta in urma cu un an. Un grup de noua analisti estimase ca firma olandeza va inregistra profituri de 1,6 miliarde de euro pentru cel de-al treilea trimestru, informeaza NewsIn.Reevaluarea derivatelor, veniturile mai mici obtinute de pe urma dividendelor precum si nivelul redus al castigurilor de capital obtinute de pe urma vanzarii de actiuni au afectat castigurile obtinute in cel de-al treilea trimestru al anului curent.

Profitul brut al activitatii bancare al grupului ING a scazut cu 8,6% pana la 1,13 miliarde de euro in timp ce profitul obtinut de divizia de asigurari a fost de un miliard de euro, in scadere cu 7%. "In viitor, nivelul redus al ratelor dobanzilor pentru depozitele pe termen lung precum si cotele destul de nepromitatoare ale productivitatii vor reprezenta provocari suplimentare, insa grupul va profita de pe urma pietelor profitabile de capital si imobiliare, precum si de experienta noastra in sectorul asigurarilor, nementionand aici sectorul asigurarilor de viata", a declarat presedintele consiliul de administratie al ING, Michel Tilmant.

Asigurarile, care insumeaza peste jumatate din venitul grupului, au atins cote substantiale ale cererii in Asia si Statele Unite ale Americii. Divizia de asigurari online si operatiuni bancare directe a grupului, ING Direct, a anuntat o crestere a profitului brut cu 4%, pana la nivelul de 583 de milioane de euro in cel de-al treilea trimestru al anului 2006, in ciuda temerilor ca va fi afectat de scaderea numarului de clienti si de ratele dobanzilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri