Autoritatile din Arabia Saudita au arestat 11 printi care se adunasera in fata unui palat din Riad pentru a protesta impotriva unui decret prin care le-au fost suspendate subventiile pentru curent si apa, relateaza sambata media locale preluate de dpa. Scaderea preturilor la petrol a determinat autoritatile din regat sa introduca masuri de austeritate, inclusiv reduceri ale subventiilor pentru energie.

Printilor li s-a cerut sa plece din fata palatului, dar au refuzat, a relatat site-ul de stiri Sabq, citand surse anonime. In consecinta, garzilor regale li s-a ordonat ca protestatarii sa fie plasati in arest, unde vor si ramane pentru a fi judecati, conform Agerpres.ro.

In noiembrie, numeroase figuri proeminente din politica si mediul de afaceri saudite au fost retinute intr-o campanie lansata de o comisie anticoruptie condusa de printul mostenitor Mohammed, fiul preferat al regelui Salman, mentioneaza dpa. In decembrie, procurorul sef al regatului a anuntat ca majoritatea celor retinuti au acceptat o reglementare financiara pentru a evita procesul

Sursa foto: By Fedor Selivanov / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
[Infografic] Harta preturilor la droguri ilegale in Europa