Titlurile Raiffeisen International au evoluat, joi, in scadere, la Bursa din Viena, dupa ce grupul financiar a anuntat un profit net de 250 milioane euro pentru trimestrul al treilea, cu 4 milioane euro sub asteptarile analistilor, care, spune Wood&Co, estimau un profit de 254 milioane euro.
Pretul de inchidere de miercuri seara al titlurilor grupului financiar Raiffeisen International a fost de 89,48 euro, apropiat de nivelul maxim istoric de 90,21 euro/actiune atins la sfarsitul lunii octombrie, informeaza NewsIn. Pe parcursul zilei, tranzactiile s-au desfasurat la preturi sub 8,20 euro pe actiune si au atins un minim cu putin inainte de ora 15, ora Romaniei, de 87,34 euro pe actiune, cu 2,39% sub pretul de deschidere, potrivit statisticilor bursei vieneze. La ora 16:15, ora Romaniei, o actiune se tranzactiona cu 87,42 euro, cu 2,30% sub nivelul de inchidere din ziua precedenta.

Totusi, rezultatele publicate de Raiffeisen International pentru primele noua luni ale anului indica un profit consolidat dupa impozitare de 539,3 milioane euro, aproape dublu (in crestere cu 93,3%) fata de cel obtinut in acelasi interval din anul trecut. Rezultatele includ insa castigul net de 102 milioane euro din vanzarea participatiei minoritare detinute la o banca din Kazahstan. "Chiar si fara a lua in seama efectul singular al vanzarii unui pachet de aproape 8% din banca JSC Bank TuranAlem (BTA), suma de 437,3 milioane euro depaseste cu aproape 57% cifra corespunzatoare aceleiasi perioade din anul 2005", se precizeaza intr-un comunicat de joi al bancii.

Profitul inainte de impozitare, dupa noua luni, insumeaza 752,6 milioane euro, in crestere cu 80,7% fata de perioada similara din anul precedent, iar profitul dupa impozitare a atins 611,3 milioane euro, ambele inregistrand valori record, potrivit reprezentantilor grupului financiar. "Castigul net pe actiune a crescut cu 1,72 euro, ajungand la 3,78 euro", se arata in raportul financiar.

Toate cifrele sunt conform Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS). Activele totale au ajuns, la 30 septembrie, la 50,33 miliarde euro, cu 23,7% mai mult decat la sfarsitul anului trecut. Portofolil de credite acordate clientilor s-a majorat in acelasi interval cu 31,6% (7,8 miliarde euro) si a ajuns la 32,5 miliarde euro. "Aproape 60% din crestere se inregistreaza in segmentul retail", se arata in raportul citat. Depozitele de la clienti au crescut in primele noua luni cu 20,9% pana la 30,1 miliarde euro.

"Avand in vedere dezvoltarea pozitiva a activitatii din ultimele luni, conducerea Raiffeisen International se asteapta la un profit consolidat pentru 2006 de aproximativ 550 milioane euro, excluzand veniturile din vanzarea Raiffeisenbank Ucraina si cele din vanzarea pachetului minoritar la Bank TuranAlem din Kazakhstan", se specifica in comunicatul grupului austriac.
"Conducerea se asteapta la o crestere anuala a activelor totale cu cel putin 20% pana in 2008. Cele mai mari cresteri sunt anticipate pentru Comunitatea Statelor Independente (CSI), in parte datorita achizitiilor facute in aceasta regiune", se adauga in documentul mentionat.

Raiffeisen International, divizia internationala a grupului austriac Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG, care detine 70% din capitalul social, este prezenta pe 16 piete din Europa Centrala si de Est, avand peste 11 milioane de clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri