BCE a majorat pana la 2,0% estimarile de crestere economica a zonei euro in 2007

Banca Centrala Europeana a majorat joi estimarea de crestere economica pentru zona euro pana la 2,0% in 2007, de la nivelul precedent de 1,8%, mentinand insa stabile estimarile privind inflatia in 2007, conform raportului trimestrial al Bancii, informeaza NewsIn.

In raportul sau din luna noiembrie, BCE a anuntat ca va fi "vigilenta" pentru a mentine stabile riscurile de crestere ale preturilor in zona euro. Editorialul publicatiei este foarte asemanator cu declaratia privind politica monetara oferita in cursul saptamanii trecute, atunci cand Banca a anuntat mentinerea ratei dobanzilor la nivelul de 3,25%, semnaland astfel posibilitatea unor viitoare majorari in cazul in care estimarile privind cresterea economica si inflatia se vor adeveri.

"Vigilenta sporita va ramane foarte importanta pentru a fi siguri ca estimarile privind inflatia in zona euro pe termen mediu si lung se vor adeveri", a precizat comunicatul BCE, adaugand ca ratele dobanzilor sunt mici si politicile economice sunt permisive.

Folosirea termenului de vigilenta reafirma estimarile pietei privind o majorare a cotelor dobanzilor pana la 3,5% in luna decembrie. Banca Centrala Europeana a declarat ca in cele 12 state ale zonei euro este vizibila cresterea economica, in ciuda faptului ca mai exista riscuri de scadere pe termen lung, precum si riscuri de majorare a preturilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri