Banca Centrala Europeana a majorat joi estimarea de crestere economica pentru zona euro pana la 2,0% in 2007, de la nivelul precedent de 1,8%, mentinand insa stabile estimarile privind inflatia in 2007, conform raportului trimestrial al Bancii, informeaza NewsIn.

In raportul sau din luna noiembrie, BCE a anuntat ca va fi "vigilenta" pentru a mentine stabile riscurile de crestere ale preturilor in zona euro. Editorialul publicatiei este foarte asemanator cu declaratia privind politica monetara oferita in cursul saptamanii trecute, atunci cand Banca a anuntat mentinerea ratei dobanzilor la nivelul de 3,25%, semnaland astfel posibilitatea unor viitoare majorari in cazul in care estimarile privind cresterea economica si inflatia se vor adeveri.

"Vigilenta sporita va ramane foarte importanta pentru a fi siguri ca estimarile privind inflatia in zona euro pe termen mediu si lung se vor adeveri", a precizat comunicatul BCE, adaugand ca ratele dobanzilor sunt mici si politicile economice sunt permisive.

Folosirea termenului de vigilenta reafirma estimarile pietei privind o majorare a cotelor dobanzilor pana la 3,5% in luna decembrie. Banca Centrala Europeana a declarat ca in cele 12 state ale zonei euro este vizibila cresterea economica, in ciuda faptului ca mai exista riscuri de scadere pe termen lung, precum si riscuri de majorare a preturilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri