Cand va adera Rusia la OMC?

Statele Unite ale Americii (SUA) si Rusia ar putea anunta cu ocazia Forumului de Cooperare economica Asia Pacific la finalizarea acordului bilateral ce ar permite Rusiei sa adere la Organizatia Mondiala a Comertului, conform Kommersant, releva agentia AFP citata de NewsIn.

Presedintele american si omologul sau rus Vladimir Putin "ar putea anunta pe 18 noiembrie finalizarea unui acord bilateral care ar permite intrarea Rusiei in OMC", scrie cotidianul rus de afaceri, citand surse rusesti si americane.

"in principiul problema este rezolvata, chiar daca lucrurile nu sunt finalizate in totalitate", a declarat o sursa din cadrul Departamentului de Stat american, apropiata de procesul de negocieri dintre cele doua state, care a refuzat insa sa isi dezvaluiasca identitatea.

Kommersant a tinut insa sa precizeze ca obstacolele viitoarei aderari a Rusie la OMC nu sunt eliminate in totalitate, avand in vedere ca presedintele George Bush nu mai controleaza cel doua camere ale Congresului dupa victoria democratilor in cadrul alegerilor parlamentare.

"Partidul democrat american este cu mult mai putin dispus unei aderari a Rusiei la OMC", a concluzionat cotidianul rus.

Rusia va fi nevoita sa confirme acordurile bilaterale semnate in trecut cu Georgia, cele doua state trecand momentan printr-o criza diplomatica fara precedent.

Tbilisi de opune intrarii Rusiei in Organizatia Mondiala a Comertului pe fondul embargoului impus de Moscova asupra exporturilor georgiene.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Tom Hanks, după COVID-19: Nu am nici un respect pentru cei care nu poartă mască
Setari Cookie-uri