Gigantul petrolier British Petroleum a incheiat un proces in care despagubirile cerute au fost de 1,2 miliarde de dolari, cu o tanara ai carei parinti au murit din cauza exploziei de la rafinaria din Texas a companiei BP, din 2005, in care si-au pierdut viata 15 oameni, relateaza Reuters.
BP a ajuns la aceasta intelegere cu tanara Eva Rowe, in varsta de 22 de ani, iar reprezentantii companiei si-au cerut iertare pentru accidentul de anul trecut.

"Ne pare foarte rau ca ea a trebuit sa treaca printr-o asemenea, incercare si regretam profuns pierdere parintilor sai", a declarat purtatoarea de cuvant a BP, Sarah Howell. Accidentul industrial, cel mai grav din ultimii zece ani, a fost primul dintr-o serie de intamplari care au pus la indoiala capacitatea BP de a-si administra infrastructura si care au dus la demisia mai multor directori din cadrul companiei.

Avocatul Evei Rowe, Brent Coon, a declarat ca suma finala obtinuta de clienta sa si care este confidentiala "nu reprezinta decat o mica parte" din cele 1,2 miliarde de dolari pe care Rowe le ceruse. Ca parte a intelegerii, 32 de milioane de dolari vor merge, drept donatii, catre facultati si spitale. "Am vrut sa ajut comunitatea si sa ajut mai multi oameni", a declarat Rowe.

Sectia specializata in arsuri a Facultatii de Medicina de la Universitatea din Texas si programul pentru siguranta uzinelor chimice de la Universitatea Texas A&M vor primi, fiecare, cate 12,5 milioane de dolari.

Un alt program pentru siguranta industriala, de la Facultatea Minland, din orasul Texas, va primi cinci milioane de dolari. Spitalul St. Jude, despre care Rowe declara ca a fost centrul preferat de caritate al parintilor ei, Linda si James Rowe, va primi un milion de dolari, iar un alt milion de dolari va fi donat unui liceu din Louisiana, unde Linda Rowe a fost profesoara.

Procesul Evei Rowe este ultimul dintr-o serie de cateva sute, care au fost inaintate dupa explozia din martie 2005.

BP a anuntat, in cadrul raportului veniturilor pentru al treilea trimestru, publicat in luna octombrie, a declarat ca a rezervat 1,6 miliarde de dolari pentru incheierea proceselor survenite in urma accidentului din Texas, suma care nu include despagubirile din procesul Rowe.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri