Economia Frantei a stagnat in cel de-al treilea trimestru al 2006

Economia Frantei a stagnat, in cel de-al treilea trimestru al anului 2006, reducandu-se cu mult mai mult decat era prevazut fata de nivelul foarte ridicat al cresterii economice inregistrat in trimestrul precedent, a anuntat vineri institutul national de statistica INSEE, conform Reuters.

Oficiul national de statistica a estimat ca nivelul de crestere economica pentru cea de-a doua putere economica din zona euro se afla cu mult sub estimarea initiala de 0,5%.

INSEE a precizat ca nivelul de crestere economica pentru cel de-al doilea trimestru a fost de 1,2% si a calculat ca pe plan anual cresterea economica a Frantei va fi de aproximativ 1,9%.

Estimarile guvernamentale plasau cresterea economica anuala intre 2 si 2,5% pe plan anual.

Initial, economistii estimau ca pentu cel de-al treilea trimestru al anului curent Produsul Intern Brut al Frantei va cunoaste o majorare cu 0,5%, iar INSEE anticipa o crestere chiar mai mare, de 0,6%.

Acest raport redactat de INSEE este primul de acest tip realizat de o economie puternica a zonei euro, luand in calcul posibilile implicatii ale incetinirii ritmului de crestere a economiei Statelor Unite ale Americii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Care sunt statele europene ce au impus restricții pentru români
Setari Cookie-uri