Banca italiana Capitalia a anuntat vineri o majorare cu 26% a profitului net obtinut in primele noua luni ale anului curent, pana la nivelul de 804 milioane de euro (1,03 miliarde de dolari), venitul net pentru aceeasi periada crescind cu 4%, pana la 4,01 miliarde euro, conform Reuters citata de NewsIn.

Capitalia a obtinut un profit net de 563,1 milioane de euro in prima jumatate a anului 2006.

Un grup de analisti estimase pentru Reuters ca grupul bancar italian va inregistra profituri nete pentru al treilea trimestru al anului 2006 de aproximativ 260 de milioane, in crestere fata de suma inregistrata in urma cu un an, de 193 de milioane de euro.

In luna septembrie, Capitalia a respins oferta de preluare de catre banca olandeza ABN AMRO, banca ce dispune de o capitalizare de piata de aproximativ 17 miliarde de euro, deoarece nu a dorit ca banca sa devina o subsidiara a unei institutii straine.

Intesa, cea de-a doua banca a Italiei, a intentionat, in lunile precedente, sa fuzioneze cu Capitalia, oferta refuzata de aceasta. Capitalia a preluat atunci 2% din capitalul Intesa, pentru a evita o preluare ostila.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
ONU: Vaccinul împotriva COVID-19 va trebui considerat un "bun public global"
Setari Cookie-uri