Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a cerut vineri Uniunii Europene sa instituie noi sanctiuni impotriva Venezuelei, informeaza AFP si Reuters.

In cadru european, "am adoptat sanctiuni individuale impotriva conducatorilor venezueleni, care au un impact limitat. As dori sa mergem mai departe, tinand cont de deciziile recente si de deriva autoritara" a guvernului de la Caracas, a declarat Emmanuel Macron intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau argentinian, Mauricio Macri, aflat in vizita la Paris. Seful statului francez a facut apel si la alte tari, care au legaturi economice mai stranse cu Venezuela, sa ia masuri similare, potrivit Agerpres.

Justitia venezueleana a decis vineri ca opozitia nu poate participa la alegerile prezidentiale sub forma unei coalitii de trei partide, iar acestea trebuie sa se inscrie individual. Alegerile au fost convocate anticipat, inainte de 30 aprilie, in loc de termenul normal din decembrie, printr-o hotarare a Adunarii Constituante criticata de opozitie. Joi, regimul de la Caracas, condus de presedintele Nicolas Maduro, a anuntat expulzarea ambasadorului Spaniei. Venezuela acuza Spania ca a actionat in cadrul UE pentru sanctionarea unor inalti oficiali venezueleni.

Luni, Uniunea Europeana a adoptat masuri impotriva lui Diosdado Cabello, al doilea in ierarhia puterii din Venezuela, a ministrului de interne Nestor Reverol si a presedintei Consiliului National Electoral, Tibisay Lucena, si a altor patru oficiali considerati raspunzatori de reprimarea opozitiei. Statele Unite au adoptat, de asemenea, sanctiuni financiare impotriva Venezuelei, dupa valul de manifestatii violente din 2017, pe fondul crizei economice din aceasta tara.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri