„Incheiem Loteria Vizelor, un program care da la intamplare carti verzi, fara a se tine cont de abilitati, de merit sau de siguranta poporului american. Este timpul sa ne indreptam catre un sistem de imigrare bazat pe merit, unul care lasa sa intre in tara oameni calificati, care vor sa lucreze, care vor contribuie la societatea noastra, care vor iubi si respecta tara noastra”, a spus presedintele in primul sau discurs-bilant al mandatului.

Donald Trump a declarat ca vrea sa fie reformat intreg sistemul de imigratie din SUA, in special in ceea ce priveste reintregirea familiei.

„Potrivit actualului sistem, viciat, un imigrant poate aduce cu el un numar nelimitat de rude indepartate. Planul nostru vizeaza doar familia apropiata. Sponsorizarea va fi limitata doar la sot si copii minori. Aceasta reforma este necesara nu doar pentru economia noastra, dar si pentru securitatea noastra si pentru viitorul Americii. In ultimele saptamani, doua atacuri teroriste din New York au fost posibile din cauza Loteriei Vizelor si a imigratiei in lant. In epoca terorismului, aceste programe prezinta un risc pe care nu mai putem sa ni-l asumam. A venit vremea reformei”, a anuntat Donald Trump.

Statele Unite extind...
Citeste si: SUA extind finantarea destinata marinei ucrainene dupa atacul Rusiei

Sursa foto: Joseph Sohm / Shutterstock