Norvegia va majora cantitatea de gaze naturale livrate Uniunii Europene (UE) si ar putea construi o noua conducta de transport pentru a reduce dependenta UE de importurile din Rusia, a declarat luni ministrul de externe norvegian, Jonas Gahr Stoere.
"Livrarile de gaze naturale din Norvegia catre Europa se vor majora in viitor. Multumita noilor tehnologii dispunem de cantitati mai mari de gaze naturale provenite de la campurile din Marea Nordului. Acum putem descoperi chiar si unele noi campuri in regiune", a declarat ministrul intr-un interviu acordat cotidianului Handelsblatt, dupa cum informeaza NewsIn.

"Suntem siguri ca vom coopera cu Germania. in viitor este posibil ca sa construim o noua conducta pentru a livra gazul produs in marea Nordului", a declarat acesta. Stoere a precizat ca posibilitatea de a constui o noua conducta depinde de noile zacaminte descoperite de Norvegia in marea Barents. "Acestea vor reprezenta cheia mentinerii aprovizionarilor pentru urmatorii 50 sau 100 de ani", este de parere ministrul norvegian. Siguranta livrarilor de gaze naturale a devenit o problema importanta la inceputul acestui an dupa ce monopolul rusesc de gaze naturale Gazprom a sistat livrarile de gaze catre Ucraina din cauza unei dispute privind preturile pe care trebuia sa le plateasca Kievul.

Cancelarul german Angela Merkel precum si alti lideri din Uniunea Europeana au declarat de repetate ori ca Europa are nevoie de mai mult gaz norvegian si de mai putin gaz din Rusia, principalul furnizor al Germaniei si Uniunii Europene. Moscova a negat acuzatia conform careia s-ar folosi de imensele sale depozite de gaze ca si o arma politica, dar mai multi oficiali europeni si-au exprimat temerile ca UE va fi din ce in ce mai vulnerabila in cazul in care nu isi va diversifica sursele energetice. Norvegia reprezinta al doilea furnizor de gaze naturale al Germaniei, dupa Rusia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri