Urnele de vot s-au deschis duminica dimineata in Italia pentru un scrutin legislativ la care este de asteptat o victorie a aliantei de centru-dreapta a fostului premier Silvio Berlusconi, care nu-i va asigura insa si majoritatea parlamentara, informeaza agentiile internationale de presa.

Circa 50,7 milioane de italieni sunt asteptati la vot, care se va incheia la ora 11.00 p.m. (22.00 GMT). Desi media locale vor difuza imediat dupa aceea rezultate pe baza sondajelor de la iesirea de la vot, rezultatele definitive s-ar putea lasa asteptate, potrivit Agerpres.

Conform sondajelor preelectorale, cel mai mare numar de voturi ca partid unic il va obtine miscarea "antisistem" 5 Stele, Partidul Democrat (centru-stanga, de guvernare) clasandu-se pe locul al treilea.

Potrivit analistilor, pragul pentru obtinerea majoritatii in parlament este de 40-45%, intrucat noul sistem electoral combina scrutinul proportional cu cel majoritar. Sunt in joc 630 de mandate de deputat si 315 de senator.

Sursa foto: miqu77 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri