Presedintele francez Emmanuel Macron a salutat duminica acordul dat de membrii Partidului Social-Democrat german pentru o noua coalitie guvernamentala cu conservatorii Angelei Merkel, estimand ca aceasta este "o veste buna pentru Europa", informeaza AFP.

"Presedintele Republicii (franceze) se bucura de rezultatul votului SPD. Este o veste buna pentru Europa. Franta si Germania vor conlucra, chiar de saptamanile ce urmeaza, pentru a dezvolta noii initiative si a face sa avanseze proiectul european", a anuntat Presedintia franceza, potrivit Agerpres. Angela Merkel a promis la randul ei ca va lucra "pentru binele tarii", dupa unda verde a membrilor SPD pentru noua coalitie, la peste cinci luni dupa alegerile legislative.

Coalitia intre social-democrati si conservatori detine doar o mica majoritate in Bundestag (putin peste 53%) dupa alegerile generale din 24 septembrie, marcate de o ascensiune istorica a extremei drepte (AfD) si o eroziune a partidelor traditionale. Angela Merkel, care conduce Germania de peste 12 ani, ar urma sa fie aleasa oficial cancelar de catre deputati, probabil la 14 martie.

Secretarul de stat francez pe langa ministrul pentru Europa si Afaceri Externe, Jean-Baptiste Lemoyne, si-a exprimat la inceputul lui februarie bucuria ca Franta are din nou "un partener solid" dupa pactul guvernamental intre Angela Merkel si social-democrati, estimand ca aceasta va permite "demararea santierelor" dorite de presedintele Macron, in vederea relansarii Europei.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri