Principalul grup de electricitate din Europa centrala, CEZ, a anuntat o crestere de 51% a profiturilor obtinute in cel de-al treilea trimestru al 2006, mai putin decat se estimase initial, pe fondul cresterii preturilor la energia electrica si a unor achizitii externe, conform Reuters.

Profitul net al companiei din Cehia a fost de 5,22 miliarde de coroane (238,5 milioane de dolari) pentru al treilea trimestru al 2006, sub estimarile initiale, realizate de un grup de noua analisti pentru Reuters, de 5,59 miliarde de coroane.

"Aceasta crestere este datorata productiei, care s-a majorat substantial, preturilor mari la energia electrica, tendintelor de economisire si achizitiile pe plan extern ale grupului, a caror contributie s-a majorat de peste trei ori fata de aceeasi perioada a anului trecut", a precizat un comunicat emis de grupul CEZ.

Grupul CEZ, care este cea mai profitabila companie din cadrul Uniunii Europene, a initiat o serie de achizitii importante in toata regiunea Europei centrale si de est, achizitionand centrale de electricitate in Polonia, Bulgaria si Romania.

Grupul a beneficiat de venituri substantiale datorita preturilor mari la electricitate mai ales pe piata interna a Cehiei.

Profitul operational al CEZ a crescut cu 16,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atingand nivelul de 6,57 miliarde de coroane in cel de-al treilea trimestru, fiind totusi sub estimarile initiale de 8,32 miliarde de coroane pentru al treilea trimestru al 2006.

Veniturile grupului pentru aceasta perioada au crescut cu 32% fata de al treilea trimestru al 2005, pana la 36,53 miliarde de coroane, peste estimarile initiele de 34,63 miliarde de coroane.

CEZ a adaugat ca isi majoreaza estimarile privind profiturile anuale pentru 2006 pana la nivelul de 28,5 miliarde de coroane, fata de valoarea precedenta de 28 de miliarde de coroane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri