CEZ anunta majorea cu 51% a profiturilor nete in Q3

Principalul grup de electricitate din Europa centrala, CEZ, a anuntat o crestere de 51% a profiturilor obtinute in cel de-al treilea trimestru al 2006, mai putin decat se estimase initial, pe fondul cresterii preturilor la energia electrica si a unor achizitii externe, conform Reuters.

Profitul net al companiei din Cehia a fost de 5,22 miliarde de coroane (238,5 milioane de dolari) pentru al treilea trimestru al 2006, sub estimarile initiale, realizate de un grup de noua analisti pentru Reuters, de 5,59 miliarde de coroane.

"Aceasta crestere este datorata productiei, care s-a majorat substantial, preturilor mari la energia electrica, tendintelor de economisire si achizitiile pe plan extern ale grupului, a caror contributie s-a majorat de peste trei ori fata de aceeasi perioada a anului trecut", a precizat un comunicat emis de grupul CEZ.

Grupul CEZ, care este cea mai profitabila companie din cadrul Uniunii Europene, a initiat o serie de achizitii importante in toata regiunea Europei centrale si de est, achizitionand centrale de electricitate in Polonia, Bulgaria si Romania.

Grupul a beneficiat de venituri substantiale datorita preturilor mari la electricitate mai ales pe piata interna a Cehiei.

Profitul operational al CEZ a crescut cu 16,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atingand nivelul de 6,57 miliarde de coroane in cel de-al treilea trimestru, fiind totusi sub estimarile initiale de 8,32 miliarde de coroane pentru al treilea trimestru al 2006.

Veniturile grupului pentru aceasta perioada au crescut cu 32% fata de al treilea trimestru al 2005, pana la 36,53 miliarde de coroane, peste estimarile initiele de 34,63 miliarde de coroane.

CEZ a adaugat ca isi majoreaza estimarile privind profiturile anuale pentru 2006 pana la nivelul de 28,5 miliarde de coroane, fata de valoarea precedenta de 28 de miliarde de coroane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Proteste violente în Serbia după ce s-a reimpus starea de urgență
Setari Cookie-uri