Boeing va beneficia de comenzi in valoare de zece miliarde de dolari

Constructorul american de aeronave Boeing va beneficia de comenzi suplimentare de zece miliarde de dolari in saptamanile ce vor urma, profitand astfel de pe urma intarzierilor de livrare ale modelului A380 produs de rivalul sau european Airbus, a anuntat Wall Street Journal.

O societate americana de inchiriere de avioane comerciale, Gecas, filiala a gigantului american General Electric va anunta miercuri o comanda de 15 aeronave de cursa lunga 777 pentru o suma de aproximativ 3,5 miliarde de dolari, conform cotidianului american.

Aceata comanda a gruparii Gecas este impartita in jumatate in aeronave de calatori si de transport, acestea urmand a fi echipate cu motoare produse de General Electric, conform unei surse apropiate de aceasta afacere citate de cotidianul de afaceri.

Alte surse apropiate de acest dosar, citate de Wall Street, afirma ca gruparea Boeing se afla in discutii cu o serie de companii europene si asiatice pentru vanzarea a unui numar suplimentar de 50 de aeronave de cursa lunga.

Lufthansa, British Airways, Korean Air, Vietnam Airlines si Philippines Airlines s-au declarat interesate de avioanele Boeing.

Daca aceste comenzi se confirma, constructorul american de aeronave se va apropia ca si performante financiare de anul 2005, atunci cand Boeing a beneficiat de 1.028 de comenzi ferme.

Pana la 30 octombrie 2006, Boeing a primit 793 de comenzi, dintre care 652 au fost pentru modelul 737.

Constructorul american profita de pe urma tendintei de reinoire a flotelor ce caracterizeaza momentan marile companii de transport aerian ale lumii, dar si de pe urma intarzierilor de productie ale modelului A380, produs de grupul rival Airbus.

Conform Wall Street, grupul Airbus a inregistrat pana la data de 30 octombrie un numar de 508 comenzi, dintre care 41 au fost pentru aeronave de cursa lunga.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | Ce creșteri au înregistrat statele vecine României
Setari Cookie-uri