Franta aloca 385 de milioane de euro in lupta impotriva viciilor

Franta va aloca 385 de milioane de euro, in urmatorii cinci ani, pentru un program de lupta impotriva viciilor, pe care presedintele francez Jacques Chirac le-a calificat miercuri, la consiliul de ministri, drept "veritabile maladii care trebui tratate ca atare", informeaza AFP citata de NewsIn.

Dependenta de substante psihoactive este cauza, in Franta, a peste 100.000 decese, provocate fie accidental, fie de boli, dintre care 40.000 sunt cauzate de cancer, potrivit statisticilor Ministerului Sanatatii.

Ministrul sanatatii din Franta, Xavier Bertrand, a declarat ca guvernul va aloca 77 de milioane de euro anual, timp de cinci ani, combaterii acestei probleme, in cadrul planului pentru perioada 2007-2011, pentru prevenirea dependentelor, fie ca este vorba despre fumat, droguri, alcool, medicamente sau jocuri.

Planul de actiune impotriva cancerului este una dintre prioritatile recunoscute de presedintie in luna aprilie, iar dependenta de tutun, alcool sau canabis este cunoscuta drept "o cauza majora a aparitiei cancerului".

"Estimam ca 35% dintre tinerii de 17 ani au consumat, deja, alcool sau canabis si ca, ca unul din cinci tineri cu varsta pana la 17 ani, consuma canabis de peste zece ori pe an", a adaugat Bertrand.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | Ce creșteri au înregistrat statele vecine României
Setari Cookie-uri