Hozam Plaza contine 53 de unitati investitionale oferite de sapte administratori de fonduri: Aegon, Budapesta, CIB, ING, Rest, ESPA si Quaestor.

Majoritatea clientilor cu conturi de brokeraj on-line nu sunt neaparat clienti care fac tranzactii zilnic, ci care au planuri de investitii pe termen lung. Hozam Plaza se adreseaza acestui grup-tinta prin oferirea unor produse specializate ce tin de fondurile de investitii.

"Aceasta solutie raspunde cererii de piata ce presupune ca un distribuitor sa se ocupe de intreaga retea de produse apartinand mai multor administratori de fonduri. Mecanismul implementat ii ajuta pe investitori sa evite semnarea contractelor si mentinerea contactului cu mai multi distribuitori in acelasi timp. Achizitionarea unitatilor investitionale devine mai facila, mai rapida si mai ieftina", se arata in comunicatul bancii.

Un mare avantaj al sistemului este ca, in urma inregistrarii on-line, clientii trebuie sa mearga o singura data la o unitate Erste, pentru semnarea contractului. Dupa aceea, totul se realizeaza prin intermediul Internetului.

Hozam Plaza are doua componente: o pagina de internet accesibila gratuit si un sistem de tranzactionare accesibil doar clientilor Hozam Plaza contractati si inregistrati cu un cont ce permite tranzactionarea valorilor mobiliare.

"Scopul pentru care pagina web este deschisa accesului general este furnizarea de informatii simple si cuprinzatoare despre oferta de produse investitionale, precum si descrierea fiecarui produs in parte. Clientilor Hozam Plaza cu mai putina experienta li se ofera solutii practice si informatii utile prin Glosarul Investitiilor Financiare", se mai arata in comunicatul Erste Bank.

Un element important al sistemului este motorul de cautare a fondurilor de investitii, care ii ajuta pe clientii cu mai putina experienta sa gaseasca fondurile potrivite.

Presedintele Erste Bank Befektetesi, Rˇbert Cselovszki, a precizat ca piata ungara de investitii s-a dezvoltat rapid in ultimii ani. Momentan, peste 200 de fonduri sunt functionale in Ungaria, in timp ce numeroase unitati investitionale ale administratorilor straini de fonduri sunt accesibile prin intermediul distribuitorilor ungari.

Nu exista o taxa lunara pentru folosirea Hozam Plaza. Comisionul de administrare a contului reprezinta 0,01 %, dar nu mai mult de 1.000 de forinti si nu mai putin de 125 de forinti. Investitia minima a fost de 50.000 de forinti, iar grupul tinta investeste, de obicei, intre un milion de forinti si doua milioane de forinti, a spus Cselovszki.

Grupul Erste este prezent in Romania prin Banca Comerciala Romana (BCR), cea mai importanta banca din tara, cu active de 39,2 miliarde lei (11,09 miliarde euro) dupa primele noua luni ale anului. BCR are, in prezent, o retea de 457 sucursale si agentii in intreaga tara.