Prima companie petroliera ruseasca, Lukoil, si Gazprom Neft, subsidiara petroliera a gigantului gazelor, urmaresc sa formeze o societate mixta pentru a achizitiona active rusesti si straine, au declarat reprezentantii Lukoil, potrivit NewsIn. Directorul executiv al Gazprom, Alexei Miller si cel al Lukoil, Vagit Alekperov, negociaza aceasta intelegere, potrivit declaratiilor unui purtator de cuvant al Lukoil, care a refuzat insa sa dea amanunte.

Alekperov a declarat, pentru postul de televiziune Vesti 24, ca intelegerea pentru formarea unui societate mixta va fi incheiata in scurt timp, potrivit Interfax. seful de la Lukoil a facut acest anunt la o zi dupa ce Gazprom si-a concediat directorul general adjunct, pe Alexander Ryazanov, care se afla, inca, la conducerea Gazprom Neft. Potrivit unui comunicat emis de Gazprom, contractul lui Ryazanov a expirat si nu a mai fost innoit.

Surse industriale au declarat, joi, inaintea anuntului Lukoil, ca a existat un conflict in cadrul consiliului de conducere al Gazprom, in cadrul caruia Ryazanov s-a opus parerii colegilor sai, in legatura cu o anumita problema.

"Acestia i-au spus ca daca nu este de acord poate sa plece", a declarat, pentru Reuters, o sursa anonima. Este posibil ca plecarea lui Ryazanov de la conducerea Gazprom sa fie legata de o viitoare intelegere cu Lukoil, o companie mult mai mare, care urmareste sa cumpere active in Europa si care se extinde, deja, in Statele Unite, scrie Reuters.

O serie de surse industriale au declarat, pentru Reuters, ca Ryazanov ar putea sa fi fost invinovatit pentru slaba administrare din perioada de tranzitie a Gazprom Neft, dupa preluarea acestei companii de catre gigantul gazelor rusesc si pentru ca a esuat sa pastreze continuitatea politicii administrative a companiei, care avea mare nevoie de noi investitii.

Gazprom a preluat, anul trecut, Gazprom Neft, fostul Sibneft, de la investitorul miliardar Roman Abramovici, pentru 13,1 miliarde de dolari. Compania Lukoil este detinuta 20% de gigantul petrolier american Conoco Phillips.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri