Autoritatile germane au arestat, joi, cinci persoane, in cadrul unei anchete pentru deturnare de fonduri ce vizeaza conglomeratul german Siemens, a anuntat Parchetul General din Munchen
Arestarile au intervenit la doar o zi dupa o serie de perchezitii efectuate in birourile si la domiciliile unora dintre angajatii grupului si il vizeaza in mod special pe un vechi director de divizie al acestui conglomerat.

Perchezitiile de miercuri au oferit dovezi ale deturnarii de fonduri ce incrimineaza un numar total de 12 persoane, informeaza NewsIn. Potrivit surselor din Parchet, "trebuie sa examinam daca si in ce masura aceste fonduri au fost folosite ca mita", ceea ce, sustin surse industriale, ar da o noua dimensiune acestei anchete.

Acest scandal se adauga altor cazuri de coruptie care au iesit la iveala, in ultimii ani, in cadrul Siemens, al industriei energetice sau al sectorului medical.

Consecintele sunt cu atat mai grave cu cat compania Siemens se afla in plin proces de restructurare si a fost criticata in mod virulent, in ultima vreme, pentru cresterile semnificative si planificate ale salariilor, in ciuda faptului ca filiala pentru telefoane mobile, BenQ Mobile a dat,recent, faliment.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri