Arestarile au intervenit la doar o zi dupa o serie de perchezitii efectuate in birourile si la domiciliile unora dintre angajatii grupului si il vizeaza in mod special pe un vechi director de divizie al acestui conglomerat.

Perchezitiile de miercuri au oferit dovezi ale deturnarii de fonduri ce incrimineaza un numar total de 12 persoane, informeaza NewsIn. Potrivit surselor din Parchet, "trebuie sa examinam daca si in ce masura aceste fonduri au fost folosite ca mita", ceea ce, sustin surse industriale, ar da o noua dimensiune acestei anchete.

Acest scandal se adauga altor cazuri de coruptie care au iesit la iveala, in ultimii ani, in cadrul Siemens, al industriei energetice sau al sectorului medical.

Consecintele sunt cu atat mai grave cu cat compania Siemens se afla in plin proces de restructurare si a fost criticata in mod virulent, in ultima vreme, pentru cresterile semnificative si planificate ale salariilor, in ciuda faptului ca filiala pentru telefoane mobile, BenQ Mobile a dat,recent, faliment.