Directorul Bancii Centrale a Poloniei vrea adoptarea euro mai repede

Directorul Bancii Centrale a Poloniei, Leszek Balcerowicz, a declarat, din nou, vineri, ca Polonia trebuie sa adopte moneda europeana cat mai repede posibil, pentru sustinerea cresterii economice a tarii, informeaza NewsIn.

"Amanarea adoptarii euro influenteaza negativ posibilitatile de dezvoltare economica a Poloniei", a declarat Balcerowicz televiziunii poloneze.Posibilul succesor al lui Balcerowicz in functia de conducator al bancii centrale, UrszulaGrzelonska, declarase, la inceputul saptamanii, ca ezita adoptarea monedei europene in Polonia.

Mandatul de sase ani al lui Balcerowicz se incheie in ianuarie, iar Grzelonska, desemnata de partidul conservator aflat la conducere in Polonia candidat la conducerea Bancii Centrale a Poloniei, declarase ca se asteapta ca discutiile despre alte posibile candidaturi sa se finalizeze pana la inceputul lui decembrie. Conservatorii au propus un referendum cu privire la adoptarea monedei europene, de indata ce Polonia intruneste toate criteriile necesare intrarii in zona euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Elveţia refuză să schimbe numele ''rasist'' al unui munte
Setari Cookie-uri