Fondatorul grupului Daewoo, care a fost implicat intr-unul dintre cele mai mari esecuri corporatiste din istorie, nu va face apel pentru sentinta de opt ani si jumatate, pe care a primit-o pentru frauda, a anuntat un oficial judiciar, citat de Reuters.
Kim Woo-Choong, in varsta de 69 de ani, care a transformat Daewoo in al doilea conglomerat sud-coreean, a fost condamnat la zece ani de inchisoare pentru frauda si deturnare de fonduri, in valoare de miliarde de dolari, anunta NewsIn.

O curte de apel i-a redus, la inceputul acestei luni, sentinta cu 18 luni, motivand acest lucru prin servicul pe care Kim l-a facut tarii ca a format grupul care a produs, la un moment dat, de la nave gigant la aparatura electrocasnica si care numara 360.000 de angajati.

"Kim a renuntat sa mai faca apel", a declarat oficialul de la Seul. Presa sud-coreeana i-a citat de procurori, care au declarat ca avocatii lui Kim au decis sa renunte la apeluri.

Kim Woo-choong, in varsta de 69 de ani, a mai fost condamnat si la returnarea sumei de 22,5 miliarde de dolari. Fondatorul imperiului economic sud-coreean a fost declarat responsabil pentru datoriile de 82 de miliarde de dolari ale companiei, mai mari decat cele rezultate din falimentare companiilor americane WorldCom sau Enron.

Kim le ceruse directorilor companiei Deawoo sa umfle activele grupului cu 41 de miliarde de dolari, pentru a obtine un imprumut de aproape zece miliarde de dolari. sapte responsabili din cadrul Daewoo au fost condamnati, in 2001, la pedepse de pana la sapte ani de inchisoare, in Coreea de Sud, pentru deturnare de fonduri, insa patru dintre acestia au fost gratiati de catre presedintele sud-coreean.

Scandalul Daewoo a avut o rezonanta deosebita in Franta si in special in partea de est a tarii, unde grupul sud-coreean dorea sa-si constituie, la mijlocul anilor 90, principalele uzine europene. Daewoo instalase, in acea zona trei uzine ultramoderne, care fabricau tuburi catodice si cuptoare cu microunde, in cadrul carora erau anagajate 1.300 de persoane.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri