Autoritatile de la Pekin doresc sa extinda liniile de metrou cu peste 560 de kilometri pana in 2020, dezvoltare care ar transforma acest mijloc de transport in cel mai mare din lume de acest fel, inaintea metrolului din Londra.

Capitala Chinei, care detine, in prezent, o retea de 115 kilometri, dintre care 54 de kilometri de linie subterana, pentru doua magistrale de metrou si doua linii de tren interurban, va dispune, pana la Jocurile Olimpice din 2008, de trei noi linii subterane.

Potrivit presei din China, obiectivul pe care si l-au impus autoritatile este de a ajunge la 273 de kilometri in 2010 si la 561 de kilometri in 2020, cu scopul de a-i determina pe locuitori sa foloseasca transportul in comun.

"Vrem ca atunci cand locuitorii din Pekin se gasesc in centrul orasului sa se poata deplasa cu usurinta cu transportul public, renuntand, astfel, la masina", a declarat potrivit NewsIn directorul adjunct al serviciului de circulatie al orasului, Liu Xiaoming, citat de agentia de presa semioficiala Nouvelles de Chine.

Pe de alta parte, autoritatile planuiesc sa construiasca 300 de kilometri de linie de autobuz, cu scopul specific de a decongestiona strazile invadate de aproximativ 2,78 de milioane de vehicule, care sunt inregistrate oficial, dintre care 1,97 de milioane de masini private. Parcul de automobile se imbogateste, zilnic, cu o mie de noi automobile. Dintr-un numar total de 15 milioane de locuitori, in Pekin, 4,1 milioane au permis de conducere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri