Presedintele si directorul executiv al grupului de servicii financiare Lehman Brothers, Richard Fuld, este de parere ca Europa ar putea inlocui Statele Unite ale Americii ca si punct central al finantelor globale datorita numarului mic de restrictii si costuri scazute, conform NewsIn.

Intr-un interviu publicat in editia de duminica a cotidianului de afaceri Il Sole, Fuld a precizat ca reglementarile suplimentare si costurile ridicate presupuse de legislatia Sarbanes-Oxley, privind activitatea companiilor, dezavantajeaza Statele Unite ale Americii.

"Cele mai bune conditii pentru finante se regasesc in Europa", a declarat acesta. "Europa este mult mai atragatoare decat SUA deoarece normele financiare europene sunt mult mai putin rigide, oferind conditii mai bune pentru toti actorii de pe piata", a continuar Fuld. "Capitalul se duce acolo unde sunt cele mai bune conditii si avand in vedere acest lucru, Europa se afla intr-o foarte buna pozitie de a deveni centrul activitatilor financiare mondiale", a mai afirmat Fuld.

Acesta a precizat ca intentia burselor americane NYSE si Nasdaq de a se extinde peste hotare au venit ca si raspuns la necesitatea unui mediu legal mult mai bun cat si a unor servicii globale. "Acest fenomen este ireversibil. Este inutil sa i te opui", a adaugat acesta.

Fuld a laudat planurile bancilor de investitii americane, precum Citigroup si Merill Lynch, de a crea o platforma de schimburi de capital pan-europeana, ca si reactia la ceea ce el a numit nivelul ridicat al comisioanelor cerute de burse. "Acest proces este inevitabil si dupa parerea mea, pozitiv", a precizat Fuld, avand in vedere ca acest proiect ar duce la imbunatatirea serviciilor pentru investitori.

Grupul pe care il conduce se extinde in Europa si Asia, intarindu-si serviciile in domeniul capitalului, venitului fix, fuziuni si achizitii, precum si managementul de active. Fuld intentioneaza ca grupul pe care il conduce sa isi majoreze de la 40% la 50% veniturile obtinute in Europa si Asia.

"Vream sa crestem pe cat posibil prin metode interne, dar suntem mereu gata sa profitam de o sansa din exterior", oferind ca si puncte de interes ale firmei sectoarele de management al activelor precum si activitatile bancare de investitii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri