Ministrul finantelor francez: Trebuie sa creasca numarul orelor de munca

Ministrul economiei si finantelor francez, Thierry Breton, a pronosticat "un foarte bun trimestru patru" pentru cresterea economica franceza, cu o noua crestere, de 0,6-0,8% a PIB si a apreciat ca cele 35 de ore de munca pe saptamana "penalizeaza" economia nationala.

"Avem semne pozitive pentru al patrulea trimestru si credem ca vom reusi sa obtinem rezultate bune, chiar foarte bune", a afirmat ministrul francez potrivit NewsIn. Breton a confirmat ca "Franta va avea o crestere economica efectiva intre 2 si 2,5% in 2006 si 2007" si ca, "in al patrulea trimestru, cresterea se va situa intre 0,6 si 0,8%"

Semnele acestei redresari, dupa un al treilea trimestru de stagnare, "sunt multiple", a adaugat Breton, care a dat drept argumente, in acest sens, "incasarile fiscale", care "nu au mai fost niciodata atat de mari si care, in prezent, sunt determinate de rezultatele intreprinderilor" si taxa pe valoarea adaugata, "care este imaginea consumului". Prin urmare, "consumul este foarte puternic", a concluzionat Breton.

Breton a pus situatia inregistrata in al treilea trimestru pe seama faptului ca "Franta si-a luat vacanta intre 15 iulie si inceputul lui septembrie" si a adaugat ca "exista o corelatie evidenta intre volumul de munca si cresterea economica" si ca stie "ca nu este la moda sa spun asta, dar cu cat muncim mai mult cu atat vom avea o crestere economica mai mare".

Potrivit lui Breton, "cele 35 de ore de munca pe saptamana continua sa penalizeze economia franceza" si ca "nu putem continua cu 35 de ore in Franta". "Am luat o serie de masuri, dar trebuie sa mergem mai departe", a adaugat ministrul francez, care a preconizat o renegociere a acordurilor de munca pentru intreprinderi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri