Raiffeisen International Bank-Holding AG a finalizat vanzarea a 100% din actiunile JSCB Raiffeisenbank Ukraine catre OTP Bank Plc, Ungaria, dupa ce au fost obtinute toate aprobarile de la autoritatile de supraveghere, a anuntat banca austriaca intr-un comunicat.
La sfarsitul lunii septembrie 2006 Raiffeisenbank Ukraine, in prezent CJSC OTP Bank, avea un bilant total de peste 1,6 miliarde euro si 42 de unitati. Pretul de vanzare a fost de 650 milioane euro, iar contractul de vanzare-cumparare a fost semnat la 1 iunie. Vanzarea a adus Raiffeisen International un venit suplimentar de aproximativ 470 milioane euro, care va fi inclus in situatiile financiare aferente ultimului trimestru.

"Prin vanzarea Raiffeisenbank Ukraine, Raiffeisen International a evitat fuziunea costisitoare si de durata cu Banca Aval, achizitionata in 2005, care a fost transformata in Raiffeisen Bank Aval de cateva saptamani. In plus, vanzarea accelereaza procesul de transformare a Raiffeisen Bank Aval, respectiv integrarea deplina in grup prin adaptarea sistemelor si implementarea standardelor grupului", se mai arata in comunicat.

Raiffeisen Bank Aval este cea de-a doua mare banca din Ucraina, cu active totale de 4,1 miliarde euro si 1.330 de unitati la 30 septembrie. Raiffeisen International este prezenta pe 16 piete si are peste 11,7 milioane de clienti si 2.775 de unitati. Raiffeisen International este subsidiara consolidata a Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB), care detine 70% din actiuni. Restul de 30% din actiuni sunt tranzactionate la Bursa de Valori din Viena.

La sfarsitul celui de-al treilea trimestru din 2006, activele totale ale Raiffeisen International au fost de 50,3 miliarde euro, in crestere cu 24% comparativ cu sfarsitul anului 2005. Profitul consolidat (dupa interesele minoritare) a crescut cu 93% pana la 539 milioane euro, comparativ cu aceeasi perioada din 2005 (inclusiv efectul singular al vanzarii pachetului minoritar din Banca TuranAlem din Kazakhstan).

Grupul Raiffeisen este prezent in Romania prin Raiffeisen Bank Romania, care detinea la sfarsitul lunii septembrie active de 12,6 miliarde lei (3,57 miliarde euro) si controla 8,31% din piata bancara romaneasca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri